Hablas Espanol? Check deze spannende Spaanse pareltjes op Netflix

4 maart 2021

Vaak heb je wel eens het gevoel: ik bekijk graag series of films in mijn eigen taal of in het Engels. Van zodra er een andere taal aan te pas komt, dan haken veel mensen af. Er zijn nochtans heel veel series/films op Netflix te vinden die meer dan de moeite waard zijn. Wij geven alvast wat ‘Spaanse’ tips die je mogelijk nog niet kent.

Perdida

Deze uitstekende Spaans-Colombiaanse coproductie vertrekt in het Spaanse dorpje Valencia en voert je langs een weg van illegale adoptie en drugshandel richting Colombia. Hoofdrolspeler Antonio Santos en zijn toenmalige vrouw kenden dertien jaar geleden een groot drama toen hun dochtertje Soledad plots verdween op het strand voor hun huis. Antonio komt er zoveel jaren later achter wie de ontvoerder is en laat zich op een slinkse wijze opsluiten in een Colombiaanse gevangenis. De serie beklijft al vanaf het openingsbeeld waarbij Antonio bolletjes cocaïne slikt in een hotel te Bogota maar kent tal van plotwendingen waardoor je als kijker van begin tot einde wordt meegezogen in dit spannende en vaak ook aangrijpend realistische verhaal.

El Hoyo

Deze film speelt zich volledig af in een Spaanse gevangenis. De instelling is opgedeeld in verschillende verdiepingen en elke dag vertrekt er van boven naar beneden een grote tafel met eten. Hoe meer beneden je ligt, hoe minder eten je nog kan bemachtigen. De film houdt zowat het midden tussen een thriller/horror door de vele gruwelijke beelden, waarbij gevangenen uiteindelijk ook kannibalen worden. Absolute aanrader voor wie fan is van het wat ‘stevigere’ genre.

La Valla

Deze SF serie neemt je mee naar het jaar 2045. Een familie vecht om te overleven in een toekomstig dystopisch Madrid en laat daarmee de ongelijkheid zien tussen twee werelden gescheiden door een hek en nog veel meer. De wereld is ingedeeld in 2 sectoren (de rijken en de armen), enkel met een pasje kan je het hek zien te ‘doorbreken’. In een dictatoriaal regime worden jonge kinderen onder meer ingezet voor wetenschappelijke proeven.

https://youtube.com/watch?v=cI-ymuxjPN8

Ook interessant